Jelling Festival

Jelling Festival - et skridt nærmere mod en bæredygtig musikfestival

Tilbage i 2007 foreslog Grønt Forum Jelling Musikfestival, at blive landets mest bæredygtige festival. Det har gennem de sidste 7 år affødt et samarbejde mellem Jelling Musikfestival og Grønt Forum og mange af foreningens medlemmer og frivillige. Grønt Forum har været repræsenteret på festivalen hvert år, og har via forskellige tiltag inspireret, faciliteret og skabt netværk mellem festivalen, frivillige miljøinteresserede borgere, Brandbjerg Højskole og Produktionsskolen Sandagergaard. Grønt Forum har via fondsøgning tilføjet festivalen mere end 100.000 kr. som er blevet brugt til blandt andet skabelse af Oasen midt i festivallens Campus, affaldsstationer og infomaterialer til festivalens gæster.

 

Oasen består af træer og buske og dejlige hyggehjørner, hvor festivaldeltageren kan få viden om hvad for eksempel øldåser genanvendes til. Og deltage i konkurrencer og meget mere.

 

Efter mange års arbejde og gode resultater er Grønt Forums indsats selvkørende, og Jelling Musikfestival har formuleret, at de skridt for skridt ønsker at blive en bæredygtig festival. Grønt Forum er både glad og stolt af Jelling Musikfestivals udvikling og vil altid fra sidelinjen understøtte festivalen og de frivillige på vejen mod en bæredygtige festival.